keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Bush walk

Tänään ohjelmassa oli ensimmäistä kertaa "bush walk" eli vapaasti suomennettuna pensasreitti. Käytännössä termi tarkoittaa valmista kävelyreittiä tai polkua metsässä. Paikallinen metsä on sen verran tiheää ja rehevää, että se oikeastaan muistuttaa viidakkoa. Siellä ei siis juurikaan käyskennellä vapaasti minne sattuu, vaan ainoa järkevä tapa on edetä valmista uraa pitkin. Bush walk-reitit ovat siksi suosittuja ja loistava tapa päästä ihailemaan Uuden Seelannin luontoa.

Meillä oli oppainamme uudet paikalliset ystävämme Katri ja Robyn, joten me täysin noviisitkin uskaltauduimme metsään. Luonto on uskomattoman kaunista, puut ja lehvät taittuvat polkujen ylle ja auringonvalo siivilöityy lehtien lomasta. Valittu reitti oli ns. easy, eli lapsillekin sopiva. Lapset juoksivatkin melkoisen jyrkkää metsäreittiä kevyesti alas ja ylös, mutta perinteiseen suomalaiseen mäntymetsään verrattuna täkäläinen "easy" voi olla yllättävän haastava. Onneksi lastenrattaiden aika on jo meidän perheessä ohi, muutoin tällekään reitille ei olisi mitään asiaa :-)

Reitti laskeutui metsän läpi alas uskomattoman kauniille rannalle, jonne ainut reitti kulkee joko metsän läpi tai vesitse, autolla ei tänne pääse. Suojaisa poukama on kuulemma erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Tällä rannalla hiekka muodostuu miljoonista sileiksi hioutuneista simpukankuorista, ei kivien siruista kuten yleensä. Hieman kauempana on rosoinen kivikko, jonka pinnalla on kiinni hillitön määrä pieniä simpukoita ja kotiloita. Näin laskuveden aikaan pääsimme kävelemään kiville ja bongasimme myös pari meritähteä, jopa harvinaisen 8-sakaraisen! Vuoroveden aikataulu on hyvä olla jotakuinkin tiedossa, sillä joillakin bush walk-reiteillä polku kulkee paikoissa, jotka nousuveden aikaan peittyvät veden alle. Todella hieno päivä, jonka kruunasi pilvettömältä taivaalta paistava aurinko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti