maanantai 18. heinäkuuta 2016

Keskikesästä keskitalveenMuuton osuessa kesäkuun lopulle, etukäteen ehkä hieman harmitti ajatus siirtymisestä keskikesästä keskitalveen. Sataisiko ja tuulisiko Uudessa Seelannissa ankeasti, kun Suomessa olisi kesäkelit parhaimmillaan? Toistaiseksi tämä pelko on osoittautunut turhaksi - vaikka nyt todella ollaan talvessa, aurinko on paistanut lähes joka päivä ja lämpötila kivunnut n. 15 C tuntumaan. Myös merivesi on suomalaisittain ihan kohtuullisen uintikelpoista. Vaikka öisin lämpötla on laskenut nollan hujakoille, aurinkoisina päivinä on kuitenkin ollut ihan shortsikelit.

Toki on saatu tuntea myös miltä tuntuu Tyyneltä valtamerelta puhaltava tuuli ja termi "rankkasade" on täällä saanut ihan uuden merkityksen! Näillä nurkilla vuotuinen sademäärä kun on n. kaksi kertaa se, mitä Suomessa. Tosin sadepäiviä ei (onneksi) ole mitenkään erityisen paljon, vaan kun sataa - niin sitten myös sataa. Vastaavasti myös aurinkoisia päiviä on täällä pohjoissaaren pohjoisrannalla Bay of Plentyn hujakoilla kaksi kertaa niin paljon kuin Suomessa. Vertailun vuoksi: Whakatane sunny days/yr: 260, Helsinki sunny days/yr: 130.

Somen ja kotimaan uutisten välityksellä on tullut käsitys, että kulunut heinäkuu ei varsinaisesti ole ollut ihan parhainta kesäsäätä Suomessa. Tänä vuonna ainakin vaihto keskikesästä keskitalveen on siis ollut varsin onnistunut ajoitus :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti