lauantai 2. heinäkuuta 2016

Minne tuulet vie - elämää Uudessa-Seelannissa


Tänään on tullut kuluneeksi tasan viikko siitä, kun saavuimme Uuden Seelannin Whakataneen. Tarkalleen ottaen olemme täällä pohjoissaaren pohjoispuolella, Bay of Plenty-lahden rannalla sijaitsevassa pikkukaupungissa.Viikon aikanakin on tapahtunut paljon; on ihmetelty loputtomiin jatkuvaa hiekkarantaa ja Tyynen meren aaltoja, hankittu lasten koulupuvut, käyty tutustumassa kouluihin, hankittu uudet sim-kortit puhelimiin ja koeajettu tila-autoja.

Vaikka olemme täällä toisella puolella maapalloa, netti onneksi mahdollistaa yhteydenpidon Suomeen suht edullisesti ja vaivattomasti. Kunhan vain se nettiyhteys ylipäätään toimii! Aina sen suhteen ei ole mennyt ihan kuin Strömsössä, missä on suomalaisittain hieman opeteltavaa.

Minne tuulet vie-nimi blogissa juontaa juurensa Yö-yhtyeen samannimiseen biisiin. Kun muutto-asia tuli perheessämme keväällä ajankohtaiseksi, kolahtivat kyseisen biisin kertosäkeen sanat jotenkin erityisesti (vaikka biisi itsessään kai kertoo myttyyn menneestä parisuhteesta). Niinpä siitä tavallaan tuli "meidän biisi". Blogin nimeksi sitä keksi ehdottaa hyvä ystävämme. Kiitos Maarit, tämä siitä sitten tuli!

Mitä tapahtuu jos lähden 
minne tuulet vie
Sinne mis on puhtaan taivaan alla uusi tie
Mitä tapahtuu jos lähden 
tuntemattomaan
Loppuuko maailma siihen, vai alkaako vaan uudestaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti