maanantai 26. syyskuuta 2016

Elämää nuoremman polven silminJokainen meistä katselee, havainnoi ja dokumentoi ympärillä olevaa maailmaa omalla tavallamme. Näin sosiaalisen median aikakaudella tallennamme elämää ja huomioitamme siitä kuka minnekin kanavaan ja formaattiin. Me aikuiset kiinnitämme huomiota todennäköisesti ihan eri asioihin kuin lapset. Lasten ottamien kuvien ja videoiden kautta opit myös heistä paljon; mitkä asiat kiinnittävät heidän huomionsa, mitkä ovat kauniita tai muuten vaan niin siistejä, että ne pitää ehdottomasti jakaa muille. Tämän huomasimme konkreettisesti jo jokin aikaa sitten kun isommat lapset siirtyivät Instagramin käyttäjiksi; yksi kuva todellakin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Elämämme dokumentointi Uudessa-Seelannissa nousi äskettäin ihan uudelle tasolle, kun Noa aloitti videoblogin. Idea tähän tuli YLEn Summeri-ohjelmasta, jossa etsittiin ulkomailla asuvia lapsia ja nuoria vlogaamaan elämästään ja arjestaan Suomen ulkopuolella. No se Summerin hakuaika tuli hieman liian nopealla aikataululla juuri muuton jälkeen, mutta idea jäi kytemään. Hankittuaan tripodin ja vedenkestävän kuoren puhelimeensa Noa oli valmis aloittamaan. Tärkeää oli myös päättää, vlogatako suomeksi vai englanniksi. Nopeasti Noa totesi, että jos videoille haluaa yhtään suomen kielialueen ulkopuolisia tilaajia, kielivalinta on selvä. Eikä se nyt varsinaisesti haittaakaan englannin oppimisessa.

Nyt näitä cooleja vlogi-videoita on kertynyt jo kolme; on kuvaa altaan pinnan ylä- ja alapuolelta, entisestä ja nykyisestä asunnosta, pari ruoanlaittosessiota sekä isän ja pojan erittäin rivakkaa grillin kokoamista. Tässä elämää maailman toisella puolen nuoremmen polven silmin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti